Секции

24 April 2024 19:50

Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов представи националната кампания „Бъди войник“ в Карлово

Командирът на Сухопътни войски генерал – майор Михаил Попов представи заедно с началникът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов националната кампания „Бъди войник“ в Карлово. С тях че и началникът на кабинета на военния министър Илия Налбантов.

Командирът на Сухопътни войски коментира пред журналисти, че „тази кампания е много важна за нас. Целите на кампанията са набиране на кандидати за войници и представяне на армията пред обществото, като стълб от държавността.

Досега в първия конкурс в Сухопътни войски, който обявихме за 185 места, има над 407 кандидати. Изпитите са между 25 и 30 май. Поради този интерес, който е в резултат и на кампанията, има и министерска заповед, която е обявила повече от 160 места за различните гарнизони на Сухопътни войски.

За резултатите от кампанията аз съм умерен оптимист, но ще изчакаме краят на годината, за да видим тези резултати, които могат да бъдат измерени с числа - броя на кандидатите и нарастването на желаещите за гарнизони, за които сме правили конкурси и преди това.“

На брифинга с военните командири присъстваше и общинският кмет д-р Емил Кабаиванов.

61 – ва Стрямска механизирана бригада, която е най-голямото съединение на Сухопътни войски, показа на централния площад „20 юли“ част от своето въоръжение, техника и оборудване. Военните направиха и демонстрация на способностите на роботизирана система модел „510 Packbot“ при обезвреждане на кола-бомба.

По същото време беше открита и информационна борса за набиране на войници и матроси и всеки може да получи пълна и точна информация за обявените конкурси и условията за кандидатстване.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче