Секции

24 April 2024 10:45

Стоянка Грънчарова бе преизбрана за председател на синдикален съвет „Подкрепа“ – Карлово

С тайно гласуване за председател на Изпълнителния съвет на Синдикален регионален съюз „Подкрепа“ в Карлово бе избрана Стоянка Грънчарова, за заместник-председател Христина Томанова-Дамянова, а за секретар Мариана Иванова. 16 са членовете на Регионалния съвет, в който влизат председателите на синдикалните секции. Това стана ясно на 12–ата редовна отчетно-изборна конференция на Регионален синдикат „Подкрепа“ за общините Карлово и Сопот, която се проведе на 10 май в зала „Васил Караиванов“. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на Маргарита Генева – дългогодишен лидер на синдикат „Подкрепа“ в двете съседни общини.

От отчетния доклад на Изпълнителния съвет, прочетен от Стоянка Грънчарова, стана ясно, че „Подкрепа“ има 27 синдикални секции с 3 200 членове. В доклада за периода от четири години /2015-2019 г./ бе подчертано доброто сътрудничество с кметовете от общините Карлово и Сопот. Оповестени бяха темите на организираните обучения и участието на синдикалистите в няколко различни кампании.

Конференцията бе уважена от Антон Минев – заместник-кмет на Община Карлово, Любка Георгиева конфедерален секретар на КТ „Подкрепа“, Юлиян Петров – председател на национален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, Атанас Кръстев – председател на синдикален регионален съюз „Подкрепа“ в Пловдив, Стефка Примова – председател на синдикалната федерация на машиностроителите и металоработниците, Цветанка Пискова председател на „Подкрепа“ от Казанлък.

Отчетният форум премина под знака на 30-годишнината от учредяването на синдиката в страната и в Карлово.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче