Секции

26 April 2024 11:23

Протестите в Кърнаре продължават (видео)

Днес продължиха протестите в Кърнаре. Те са срещу ромската агресия в селото и са предизвикани от инцидента преди време, когато роми нахлуват в заведение, докато в него се празнува абитуриентски бал.

Протестът продължи около час. На него присъстваха местни и жители от съседни села, също и рокери. На място бяха общинският кмет д-р Емил Кабаиванов и шефовете на Областната дирекция на полицията и Регионалното управление в Карлово старши комисар Атанас Илков и главен инспектор Сълко Литов.

От името сформирания Инициативен комитет Атанас Николов прочете исканията на протестиращите. Те настояват основно за разкриване на полицески участък в близкото село Розино, за строг регламент за получаването на социални помощи, за решение на проблема с незаконните постройки, за създаването на доброволчески отряди, както за постоянни проверки на МПС-та в селото и за законността на притежаване и носене на хладно оръжие. Писмото с исканията им е изпратено до президента, премиера, парламента, правосъдния министър и министерствата на земеделието, вътрешните работи и социалните дейности.

След като известно време протестиращите се движеха непрекъснато по пешеходната пътека, те се отправиха към ромската махала. Жандармерията, която пазеше протеста в селото, не допуснаха шествието да продължи към ромската махала и застанаха в кордон и с коли на пътя, за да не се стигне до напрежение и сблъсъци.

Карлово.тв научи, че ромите от махалата часове преди протеста са отишли в съседно село и там ще нощуват.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче