Секции

25 April 2024 07:29

Фестивал на обредните хлябове и пити ще се проведе в Куртово

Фестивалът на обредните хлябове и пити – месим, за да се смесим и забавляваме е по инициатива на куртовското читалище „Пробуда-1933“ и е включен в културната програма на „Пловдив-2019“. Той ще се проведе на 22 юни, когато е празникът на селото и на местната църква.

Фестивалът ще бъде на открита сцена в центъра на селото и ще започне в 10:30ч. В първата част на програмата са включени изложба-базар на предварително приготвени от участниците оригинални обредни хлябове и пити и изложба от приготвени на място обредни хлябове и пити в уъркшопите на открито. Организаторите ще предоставят необходимите продукти за приготвянето им, както и маси за разполагане на продукцията и на обредните хлябове на участниците.

Във втората си част фестивалът ще протече като среща надиграване с конкурсен характер на клубове за народни хора. Право на участие имат любителски клубове и танцови формации. Всеки състав задължително представя по 2 танца: хоро от населеното място на състава с времетраене до 3 минути и хореографска разработка на хоро с времетраене до 4 минути. Няма възрастови ограничения и такса за участие.

Творческа комисия ще оцени надиграването на клубовете за народни хора. Ще бъдат връчени диплом и плакет за първо, второ и трето място. Всички участници във фестивала ще получат грамоти и сувенири.

Най-атрактивно приготвените питки и обредни хлябове ще бъдат отличени с диплом и сувенир от организаторите.

Заявки за участие се приемат до 10 юни 2019 година на адрес:

НЧ „Пробуда – 1933“

ул. „Първа““ № 13

област Пловдив

община Карлово

село Куртово п.к. 4369

или на ел.поща: chitalishte_probuda_1933@abv.bg

/Снимка 1: интернет; снимка 2: Кметство Куртово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче