Секции

25 May 2020 15:10

Спрягат Кристалина Георгиева като сериозен претендент за председател на ЕК

Лидерите на Европейския съюз обсъждат възможността да направят главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева председател на следващата Европейска комисия. Това съобщи агенция Блумбърг, като се позовава на два източника, запознати с дискусиите. Позицията е една от трите най-важни, които трябва да бъдат заети през следващите месеци, наред с тази на президента на Европейската централна банка и председателя на Европейския съвет. След като правителствата започнаха консултации, за да излъчат номинации, лидерите на ЕС са обсъдили потенциални имена на срещата на върха в Сибиу, Румъния, през миналата седмица, като Георгиева се очертава като силен претендент за Комисията, пише още Блумбърг.

Процесът ще се ускори, след като минат изборите за Европейски парламент следващата седмица. Лидерите ще започнат да отсяват кандидатите на друга среща на високо равнище, насрочена за 28 май в Брюксел.

В комисията „Юнкер“ Георгиева отговаряше за бюджета и човешките ресурси, но по средата на мандата подаде оставка, за да оглави ръководния оперативен пост в Световната банка.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю