Секции

20 April 2024 17:46

Читалището във Ведраре вече има свой дом

След дълги години липса на условия за пълноценна читалищна дейност, НЧ „Развитие – 2016г.” във Ведраре вече има свои помещения. Община Карлово разреши проблема, като закупи от ДСК първия етаж в сградата на кметството. Помещенията са за реализиране на културни инициативи. Пожелавам всички жители на Ведраре да ползват базата, а читалището да е обединителен духовен център за млади и стари. Това каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов пред жителите на селото на 15 май, когато връчи официално ключа за читалището на кмета Койчо Мутавчийски. Той благодари на д-р Кабаиванов за оказаното съдействие и увери, че самодейните колективи и библиотеката ще продължат да работят успешно.

Женска певческа група „Ведрина” и танцов състав „Жар” поздравиха с изпълненията си гости и жители, които извиха кръшно народно хоро.

Тържеството уважиха заместник-кметовете на общината Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова и общинският съветник Доньо Тодоров.

Народно Читалище „Развитие-2016” бе създадено през 2016 година от кмета на Ведраре Койчо Мутавчийски, който предостави една от стаите в кметството за библиотека, инициира и сформирането на певческа група, танцов и коледарски състави. Трите самодейни формации се представят с успех в празнични програми в региона.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче