Секции

19 April 2024 09:51

51 са незаконните постройки в Кърнаре, връчиха актове на собствениците им

Проверка на Община Карлово констатира, че 51 постройки в ромската махала на с.Кърнаре са незаконни. След като установи нередностите, местната власт връчи актове за това на собствениците им. Те могат да обжалват в срок от 7 дни. След това ще бъдат издадени предписания за събарянето на незаконните постройки и ако в едномесечен период собствените им не ги махнат доброволно, Общината ще ги събори със собствени средства.

Проверката на законността на постройките в ромската махала започна по разпореждане на общинският кмет д-р Емил Кабаиванов преди 10 дни. Причината бяха протестите на жителите на Кърнаре, до които се стигна след като на 4 май вечерта роми нахлуват в кафе-аператив в селото, в което по това време собственикът празнува абитуриентския бал на дъщерята си. Протестиращите поставиха исканията си да бъдат приложени законови мерки срещу ромските безчинства, съответните институции да проверят законността на постройките в ромката махала, както и да бъдат предприети съответните действия срещу незаконното носене на оръжие от ромите и движението с каруци.

Последва и заповед на кмета на община Карлово, която се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга от 1 май до 30 септември във времето от 20:00ч. до 7:00ч. и от 1 октомври до 30 април – от 17:00ч. до 7:00ч.

Заповедта на кмета на община Карлово изисква и да се засили полицейското присъствие, проверките и патрулирането на длъжностни лица на територията на селата Розино, Христо Даново, Кърнаре, Слатина, Столетово и Певците с цел осигуряване на обществения ред и превенция срещу извършване на противообществени прояви и престъпления от общ характер.

Въпреки предприетите мерки в Кърнаре готвят отново протест в неделя. Жителите настояват за разкриване на полицейски участък в близкото село Розино.

/Снимка 1: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче