Секции

26 April 2024 02:20

Вагоноремонтният завод в Карлово вече е собственост на немската железопътна компания „Дойче банхоф“

Вагоноремонтният завод в Карлово вече е собственост на немската железопътна компания „Дойче банхоф“. Карловското предприятие известно като ВРЗ бе купено от немската железопътна компания само преди дни. Това е една от най-големите инвестиции на територията на община Карлово през последните години, както и добър знак за откриване на нови работни места.

От немската фирма са уверили ръководството на Общината, че първоначално заводът ще открие 80 работни места и ще започне дейност през втората половина на месец септември 2019 г.. В следващия период от година и половина инвеститорът ще разшири производството и в него ще бъдат включени още 300 работници.

ВРЗ е създаден през 1964 г. като клон на „ЖПЗ София“ в Карлово на площадката на бившето Локомотивно депо с предмет на дейност ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, производство на резервни части, възли и агрегати за подвижния железопътен състав.

От 2007 г. фокусът на дейността на компанията се измества към конструиране и производство на нови вагони за превоз на товари, предназначени за българския и европейския пазар – вагони тип контейнеровоз; вагон-цистерни за леки и тежки петролни продукти и киселина; отворени вагони за превоз на товари и други.

Фалиралото преди 3 години предприятие сега е собственост на банка.

Немският инвеститор, който е направил своето предложение пред Община Карлово и вече е собственик на завода, има намерение да започне производството на товарни вагони.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче