Секции

26 April 2024 16:44

Ученици от СУ“Васил Левски“ се срещнаха с президента Радев

Ученици от СУ „Васил Левски“в гр. Карлово, техни учители и директорът на училището Мариана Манчева посетиха Президентството на България в края на миналата седмица. Те се срещнаха и разговаряха с президента Румен Радев. Групата включваше старшите посланици - Спаска Бистрашка и Богдана Калъчева, и младшите посланици на Европейския парламент към училището, както победителите в Националната викторина "140 г. от създаване на Българската армия" и техния ръководител госпожа Даниела Генчева.

Учебна компания „Калиопа“ на Джуниър Ачийвмънт - България подари на Президента националния флаг на България и флага на Европейския съюз- изработени чрез техниката плъстене, и бонбони със сладко от рози.

Посещението завърши с обиколка на президентската библиотека, която съхранява историята на институцията. Библиотеката помещава книги, речи, послания, протоколни подаръци от световни лидери и мултимедийни материали, които отразяват най-важните моменти от мандатите на държавните глави. В президентската библиотека е възпроизведен и кабинетът на първия демократично избран президент на България Желю Желев, също са изложени на показ ордените и медалите, връчвани за особени заслуги на български и чужди граждани.

Снимка на European Parliament Ambassador School Programme - Karlovo, Bulgaria.

/По информация и снимки: European Parliament Ambassador School Programme - Karlovo, Bulgaria/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче