Секции

26 April 2024 23:25

Нов документален филм за Марадона обра овациите в Кан

Нов документален филм осветлява лични моменти от живота и кариерата на славния аржентински футболист Диего Марадона. Лентата на Асиф Кападия съдържа непоказвани кадри на легендата, чиито върхове и падения станаха емблематични.

Диего, който не присъства на премиерата на филма в Кан, още не го е гледал, макар че го одобри в свои интервюта.

Асиф Кападия – режисьор:

„Нямаше да бъде същото, ако разговаряхме с него и той ни разказваше случки и събития, тъй като има много такива филми по телевизията или в интернет. Използвахме архивни кадри назад във времето, които дори самият той не е виждал, на него, на семейството, на децата му. Смятам, че това ще бъде много емоционално за Диего“.

Кападия, чиито филми за покойния пилот от Ф1 Айртон Сена и за певицата Ейми Уайнхаус пренаписаха жанра „документално кино“, се надява, че Марадона скоро ще може да гледа лентата и да каже мнението си за представеното в нея. Филмът се опитва да улови образа на човека зад легендата, с всичките му грешки и зависимости. В момента Марадона прави не особено успешна кариера като треньор на втородивизионния мексикански отбор Дорадос.

Асиф Кападия – режисьор:

„За съжаление, той е контузен и не се чувства добре. Но възнамерява скоро да гледа филма“.

Филмът обръща внимание върху най-славните моменти от футболната кариера на Марадона – превръщането му в суперзвезда в Италия, докато е играч на „Наполи“ и спечелването на Световната титла с националния отбор на Аржентина през 1986 г в Мексико. Заглавията от този период съдържат емоционални снимки и интервюта с фенове, които боготворят Марадона като свой идол.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче