Секции

25 April 2024 18:25

Кметът д-р Кабаиванов подари икона на светите братя Кирил и Методий за 130-годишния юбилей на училището във Ведраре

ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ в село Ведраре отбелязва днес 130 години от основаването си. Почетни гости на празника бяха народният представител Веска Ненчева, общинският кмет д-р Емил Кабаиванов, зам.-кметът Антон Минев, кметът на селото Койчо Мутафчийски, председателят на БСП-Карлово Манол Манолов, кметове през годините на Ведраре, бивши и настоящи преподаватели в училището, родители, баби и дядовци на учениците.

В привествието си Таня Ганчева - директор на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ – Ведраре, сподели: „В навечерието на Празника на славянската писменост и култура сме се събрали да отбележим тържествено 130-годишния юбилей на училището ни няколко поколения негови преподаватели и възпитаници. Благодаря и на кмета Мутафчийски за неговата отзивчивост и подкрепа за нас.“

Общинският кмет д-р Емил Кабаиванов подчерта, че Ведрарското училище е изградило много хора като личности. То е средище на просветата и културата. Без образование нито човек, нито държава може да се развие. Образованието и вярата градят държавността. Училището е част от държавността. Д-р Кабаиванов се ангажира Общината да работи за това училището във Ведраре да бъде включено в европейски проект за енергийна ефективност, така че материалната база да бъде обновена и подобрена. Той подари на директора Ганчева икона на светите братя Кирил и Методий за юбилея на училището.

„Благодарение на учителите нашите наследници откриват красотата на словото“ – каза пред присъстващите народният представител Веска Ненчева. Тя поздрави преподавателите от училището за устойчивостта, с която постигат образователните успехи тук.

Участие в тържествената програма взеха възпитаници от Детската градина във Ведраре и ученици.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън