Секции

28 March 2024 23:04

ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ подари на Карлово зашеметяващ фолклорен спектакъл (видео)

Възпитаниците на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ спечелиха сърцата на карловската публика с зашеметяващ фолклорен спектакъл. Той е посветен на патронния празник на училището и отбелязва 51 години от създаването му. С откриването на училището се поставят основите на специализираното танцово обучение в Карлово, което също има половинвековна история.


В концерта участваха ученици от най-малките до най-големите. Изпълнилата публика до краен предел Зрителната зала на НЧ“Васил Левски – 1861г.“ остана във възхита от родолюбивите стихотворения и песни, от невероятните хореографии и изпълнения на народни песни и танци от различни фолклорни области. Спекталът завърши с посланието, че „Домът е там, където е сърцето. Нашият дом е България.“ и с много вълнение учениците изпяха „Моя страна, моя България“.


В словото си директорът на ОУ“Св.СВ. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров подчерта, че училището се утвърдило през изминалите 51 години като водеща образователна институция, която изгражда личности.


Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, сподели, че тази вечер карловската публика е видяла едно истинско представление на българския дух и връчи на директора Тодоров поздравителен адрес от кмета на община Карлово. В него д-р Емил Кабаиванов благодари на учителите и възпитаниците на училището за труда и обичта към просвещението и българската писменост и култура.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче