Секции

28 March 2024 14:55

Учредена бе „Професионална Асоциация на Розопроизводителите в България” с председател Христо Николов

На събрание с участие на розопроизводители от община Карлово и страната, което се проведе на 20 май в Камерната зала на НЧ „Васил Левски 1861г.“ в града на Апостола, бе взето решение за учредяване на сдружение с нестопанска цел, което до седмица ще бъде регистрирано като „Професионална асоциация на розопроизводителите в България” /ПАРБ/.

Учредителното събрание прие устав на сдружението и избра управителни органи. В Управителния съвет влизат 9 човека с председател Христо Николов, който оглежда 120 дка рози в землището на с. Дъбене от 4 години. В състава на УС участват хора от цялата страна. Трима са членовете на Контролния съвет.

Членовете на сдружението ще плащат членски внос по 5 лева на декар с тенденция той да бъде намален, когато членовете станат повече.

Седалището е в сградата на Община Карлово на ул. „Петко Събев“1. Ще бъде назначен технически секретар, който да води цялата документация.

Събранието възложи на избрания председател на Управителния съвет да заяви Асоциацията за вписване в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенция по вписванията.

Сдружението е отворено и негови членове могат да бъдат дееспособни, пълнолетни физически или юридически лица, занимаващи се с розопроизводство.

Учредителите попълниха анкетна карта, която съдържа личните им данни, колко площ с рози отглеждат и от колко години, както и други индивидуализиращи белези.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче