Секции

24 April 2024 21:13

Община Карлово тържествено празнува 24 май (видео)

24 май – Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, бе отбелязан в Карлово. С издигане на националния флаг под звуците на българския химн започна тържественото честване. В голямата празнична програма с песни и танци се представиха децата, девойките и младежите от СУ „Васил Левски”, СУ„Христо Проданов”, ОУ„Св.Св. Кирил и Методий”, ОУ ”Райно Попович”, Фолклорна формация „Розова долина”-Карлово с ръководител Мирослав Василев.


Приветствие по повод деня на духовността произнесе Мариана Манчева - директор на СУ„Васил Левски”-Карлово. „24 май е Великден на духа, на Възкресението българско! Днес всички ние усещаме себе си като неделима част от българската цивилизация. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност!”, подчерта тя.


Събитието уважиха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-председателят на Общинския съвет Анастасия Чолакова, заместник-кметовете Стойо Карагенски и Данка Люртова, секретарят на общината Стефан Стефанов, общински съветници, бивши и настоящи учители, общественици, дейци на културата, много карловци.


В Баня се състоя голям юбилеен концерт, посветен на 105–годишнината от основаването на читалището, което носи името на светите братя Кирил и Методий. Поздравление към хората и творческите състави направи кметът на Общината д-р Кабаиванов. Той подчерта непреходността на словото и делото, завещано ни от светците на славянската писменост, култура и духовност.


На празника в Розино заместник-кметът Антон Минев поздрави учителите, учениците и жителите с деня на устрема и напредъка, като пожела обществото ни да отстоява своите изконни ценности.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче