Секции

29 March 2024 15:38

ПГ"Братя Евлогий и Христо Георгиеви" обяви два конкурса за средношколци, като част от националното честване на двамата дарители

Карловската Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” се включва в националното честване на годишнините от рождението на най-големите български дарители – Евлогий /200г./ и Христо /195г./ Георгиеви, с два конкурса за средношколци.

1. Конкурс за електронна презентация на тема „Нека разкажем на света за Карлово – любима туристическа дестинация”

Участниците трябва да представят по атрактивен начин природните и исторически забележителности на града. Презентациите, класирани на първите три места, получават правото да бъдат ползвани в представителни материали на Община Карлово, Туристическо дружество „Васил Левски” и професионалната гимназия, носеща името на братята Георгиеви. Право на участие имат деца, родени след 2004 година. Срок на представяне в електронен вариант: до 14 юни 2019 година /петък/ в ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”. Всеки участник има право лично да представи работата си пред комисията на 15.04.2019 г. от 10:00 ч. в Конферентната зала на училището.

2. Конкурс за изработване на лагерна количка и състезание с изработените колички, което ще се проведе на 15.06.2019г. /събота/ от 10:00ч. в двора на ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”

Право на участие имат деца, родени след 2004 година. Записване за участие: до 14.06.2019 година. Представяне на моделите: на 15.06.2019 г. /в деня на състезанието/.

Професионалната гимназия организира по време на състезанието дарителска кампания за набиране на средства с цел възстановяване вилата на двамата родолюбци - братята Евлогий и Христо Георгиеви.

/По информация на Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако да помечтаеш малко е опасно, лекарството за това не е да мечтаеш по-малко, а повече. Мечтай през цялото време.


Марсел Пруст