Секции

17 September 2019 01:14

Прокуратурата протестира паричната гаранция на посредника Делевски в пловдивската корупционна сделка

Прокуратурата протестира паричната гаранция на посредника в корупционната сделка, след като в неделя съдът остави в ареста кмета на район "Северен" в Пловдив и освободи под гаранция другия обвиняем по делото - соченият за съучастник на Ралев Иван Делевски, съобщиха от държавното обвинение.

Спецсъдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев, обвинен от Специализираната прокуратура за корупционни действия.

Гаранция в пари от 60 000 лв., какъвто е размерът на подкупа, искан от кмета, определи в същото време съдът за Иван Делевски, обвинен от Специализираната прокуратура като посредник в корупционната сделка. Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и

неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление. Освен това, събраните докзателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Специализираната прокуратура протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни 2019 г.

/Източник информация и снимка: Нова Тв/

Днес Ви питаме:

Готови ли сте за новата учебна година?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче