Секции

29 March 2024 14:53

Композиторът Хайгашод Агасян пя заедно с децата на „Карловойс“ на юбилейния им концерт (видео)

С впечатляващ и истински емоционален концерт зарадва „Карловойс“ публиката в НЧ“Васил Левски-1861г.“. Поводът бе 5-годишният юбилей от създаването си, който вокалната група празнува на 4 юни. Подбраните с изключителен професионализъм и музикален вкус песни показаха израстването на малките и по-големи таланти през годините от сформирането на карловската музикална школа. „Започнахме с 5-6 деца, които имаха мечти като моите. Днес звездите в „Карловойс“ са всичките над 50 деца, които участват в нея.“- сподели развълнувана нейната основателка и ръководителка Анита Илиева. Групата има вече 7 авторски песни, дело на екипа: Марина Караманска, Йордан Илиев и Анита Илиева. За изминалата година децата имат над 40 изяви в различни празнични програми, 9 участия на национални и международни конкурси, много спечелени престижни награди и вече три самостоятелни концерта.

„Карловойс“ трогна присъстващите с изпълнението на химна на България, с песни, посветени на родината, с прекрасни изпълнения за Левски, с оригинални обработки на известни български хитове. Като на истински голям концерт на сцената с децата пя известният български композитор и певец Хайгашод Агасян. Той им подари своя нов диск с 12 детски песни и инструменталите им, като ги насърчи те да ги изпълняват по своите участия. „Карловойс“ са прекрасна вокална група. Благодаря на Анита за нея, благодаря и на Вас-родители, че стимулирате децата си да се занимават с изкуство. Така облагородявате душите им“- подчерта композиторът.

Изключителна изненада за публиката бе изпълнението на песента „Градините на Карлово“. Текстът е на Боби Мирчев, музиката на Борис Карадимчев, аранжиментът на Васил Делиев. Песента се изпълнява от Маргарита Хранова, Мариана Попова, Орлин Павлов и Любо Киров. „Градините на Карлово“ е създадена по идея на карловския бизнесмен Спас Протопопов, който оказва съдействие на Анита Илиева да получи разрешението за изпълнението на песента от „Карловойс“. Предстои групата да я запише заедно с Маргарита Хранова и да бъде направен и видео клип.

Сред специалните гости на тържеството бяха съпругата на Борис Карадимчев Магдалена Немцу, шефът на карловската Полиция главен инспектор Сълко Литов и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Деян Дешков. Висшият военен ръководител благодари на Анита Илиева, че с музиката се грижи за душите на децата и „нас вас –деца, че винаги ни подкрепяте с песните си и така ни давате неимоверна сила.“

Петя Найденова – директор на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности”, връчи от името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздравителен адрес и плакет на Анита Илиева. Кметът на Сопот Деян Дойнов също честити с поздравителен адрес 5-годишния юбилей на „Карловойс“.

Празничният юбилей завърши с вкусна торта, която бе подарък за децата от д-р Кабаиванов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче