Секции

11 May 2024 06:19

БСП за пореден път вкараха поредица от социални законопроекти

БСП за пореден път вкарват поредица от социални законопроекти. Те са свързани с намаляване на ДДС-то върху млякото, месото и брашното на 5%, преизчисляване на всички пенсии, както и данъчни облекчения за млади семейства. Според ГЕРБ да се внасят едни и същи закони през 4 месеца не е политически коректно. ДПС пък смятат че предложенията трябва да бъдат съгласувани със социалните партньори.

Пакет от социални закони ще внесат до края на седмицата от БСП. С тях Столетницата ще бори бедността и неравенството. Предложенията на социалистите по думите на Корнелия Нинова идвали на фона на нарастващите цени на тока, парното и водата и на фона на 2 милиона души, които живеят под прага на бедността.

От ГЕРБ репликираха че трябва да се мисли не за намаляване на цените а за увеличаване на доходите.

От ДПС са склонни на диалог и по трите предложения на БСП.

Припомняме че преди седмица и от Движението за права и свободи внесоха подобен законопроект за намаляване на ДДС-то върху лекарствата, хляба и книгите. Предложенията не са популистки категоричен бе Адемов, защото идвали след изборите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор