Секции

19 April 2024 09:46

Поднесоха цветя и венци пред паметника-костница на Александър Стамболийски по повод 96 години от гибелта на земеделския лидер

Земеделци от цялата страна се събраха, за да почетат 96-ата година от гибелта на Александър Стамболийски. Със сведена глава и свещ в ръка те се преклониха пред делото на земеделския лидер, политик и държавник.

Петя Ставрева – председател на „Обединени Земеделци“:

„Всяка година тук на Янини грамади идваме хиляди земеделци от цялата страна, да се поклоним пред паметта му и да продължим делото му в името на демокрацията и успешния път на България“.

Земеделците настояват за повече субсидии, които да помогнат на младите производители.

Петя Ставрева – председател на „Обединени Земеделци“:

„Най-голяма нужда от подкрепа имат дребните земеделски производители, защото те много трудно оцеляват в битката на един конкурентен пазар. Имат нужда от субсидии и опростена бюрокрация“.

Еврокомисарят Мария Габриел заяви, че Европа има редица политики насочени към земеделците и напомни, че техният бюджет е най-голям – почти 30% от общия бюджет на съюза.

Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и общество:

„Това, което за мен е важно обаче е важно е тези средства да достигат до малките земеделски производители и българските продукти да имат добра реклама“.

За периода 2018-2020 година има отпуснати средства в размер на 160 милиона евро за иновации в земеделието.

Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и общество:

„Да проследим храната, че такава каквато е произведена такава достига до масата ни. Да имаме повече иновации, които да подпомагат качествената продукция“.

Мария Габриел, допълни, че преди няколко седмици е създаден център за борба с фалшивите новини, където фокус е поставен на двойния стандарт при храните. А в тази битка на помощ идва качествената земеделска продукция.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче