Секции

03 May 2024 17:41

Военните изпитваха сили в трибой

На учебен полигон ,,Анево” се проведе вътрешно състезание по военен трибой между военните формирования от състава на 61 механизирана бригада в сряда и четвъртък. Мероприятието се осъществява във връзка с организирането и провеждането на държавни военни шампионати и първенства през 2019 г. В надпреварата взеха участие отбори от всички батальони и дивизиони на бригадата.Всеки от тях бе в състав от шест военнослужещи, от които един ръководител на отбора, трима мъже и две жени. Те се състезаваха в следните дисциплини: стрелба с автомат „Калашников”, хвърляне на ръчна граната и крос 8000 м. за мъже и 4000 м. за жени.

Първо място в комплексното отборно класиране зае оборът на 1 механизиран батальон, на второ място се класира 2 механизиран батальон, а трети стана отборът на щабен батальон.

В индивидуалното класиране при жените призовото място завоюва ефрейтор Таня Янкова Черкезова от 1 механизиран батальон, следвана от младши сержант Жанета Танева Георгиева от батальон ISTAR, а на трето място се класира редник Радост Атанасова Чипова от батальон за защита на силите. При мъжете на първо място е редник Борислав Живков Русев от щабен батальон, на второ място редник Стоян Иванов Иванов от 2 механизиран батальон и на трето място редник Иван Ненов Ненов от 1 механизиран батальон.

Грамотите на военнослужещите, заели призовите места, бяха връчени от командира на бригадата бриг. генерал Деян Дешков.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче