Секции

29 March 2024 12:53

Лауреат – първа степен и статуетка „Пазител на фолклора“ стана клуб „Тракийка“ при читалището в Баня

Статуетка „Пазител на фолклора“ получиха участниците в клуб „Тракийка“ и тяхната ръководителка - хореографката Мария Христева Генчева за заслуги в съхранение и разпространение на фолклорните традиции. На състава и неговия ръководител бе връчен диплом Лауреат – първа степен.

Фолклорен клуб "Тракийка" при народно читалище "Св. Св.Кирил и Методий - 1914 г.“ в град Баня, взе участие в VIII-то издание на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица” 2019 г., който се проведе в морския курорт Китен, община Приморско, съобщи за Карлово.тв Мария Генчева, секретар на Читалището в Баня и художествен ръководител на танцов клуб „Тракийка“, който навърши 10 години от основаването през 2009-та. Мария Генчева изказва благодарност към всички момичета и момчета, които бяха част от прекрасното изживяване и емоции на фестивала в Китен. Тя благодари и на организаторите на международния фестивал, за високата оценка и признанието на труда им.

На 22 юни фолклорен клуб „Тракийка“ при Читалището в Баня ще участва в Празника на лавандулата. Концертът „Фолклорна плетеница“ е от 11:00 ч. на площад „20 юли“.

/Снимки: фейсбук Мария Христева/



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче