Секции

06 August 2020 16:39

Състави от Сушица и Карлово възхитиха публиката в Паралия–Катерини, Гърция

Кукерският състав, женската певческа група и младежкият танцов клуб „Старопланинска китка“ от Народно читалище „Васил Левски 1927 г.“ в квартал Сушица – Карлово се представиха блестящо на Шестия международен фестивал на музикалното и танцово изкуство „Морска звезда“ в Паралия-Катерини, Гърция. Съставите на читалището от Сушица впечатлиха публиката в гръцкия морски курорт и получиха грамоти и плакети за представянето си.

Изключително силни и впечатляващи бяха изпълненията на децата от Музикална школа „Карловойс“, с ръководител Анита Илиева, във фестивала „Морска звезда“.

Карловските състави получиха специална покана от организаторите на международния фестивал за участия в Италия, Сърбия и Македония. Тяхното представяне в Гърция бе най-масово, в различни стилове и възраст на изпълнителите.

В трите дни от международния фестивал „Морска звезда“, който нямаше конкурсен характер, участниците бяха от различни краища на България – Русе, Враца, Благоевград, Силистра, Етро поле и други, но карловското участие възхити многобройната и разнородна публика.

/Снимки: Фейсбук Гинка Тодорова и Музикална школа „Карловойс“/Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче