Секции

25 April 2024 23:43

В Каравелово ще снимат възстановка на сватба отпреди 100 години

По инициатива на Сдружение „Любен Каравелов“ започна организация на снимки за художествен филм, който ще покаже каравеловска сватба отпреди 100 години. Целта е да се запазят народните традиции.

В първите сцени на филма ще се покаже как се е жънело и как младите са се уговаряли за сватбата. В атрактивната възстановка ще вземат участие над 100 жители от различни поколения. Всички ще бъдат облечени в автентични носии.

От Сдружението отправят молба за съдействие за осигуряване на средства за финансиране на филма, на инвентар, гардероб, сватбени лакомства, напитки и гозби. Всеки дарител ще бъде споменат във финалните субтитри на продукцията.

Официалната премиера на филма ще бъде в началото на есента. Очаква се заснемането му да приключи на Илинден.

Банковата сметка на Сдружението е:

IBAN: BG53STSA93000023699437 – Банка ДСК, като се посочва примерно основание за превод: "Дарение за създаване на художествен филм "Каравеловската сватба", или при г-жа Зинаида Халачева - касиер на сдружението. Също при нея могат да се оставят и материалните атрибути, като вещи за временно ползване по време на снимките или като дарение; като ще се дават разписки за дарените суми и вещи.

/Снимка: „Жътварки“, художник Васил Горанов/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче