Секции

26 April 2024 02:02

Настъпва астрономическото лято

Тази вечер настъпва астрономическото лято, а с това и днешният ден ще бъде и най-дългият за тази година. През сезона ни очаква жарко време, но и валежи няма да липсват в определени райони на страната.

Днес малко преди 19 часа настъпва астрономическото лято. 21 юни е и най-дългият в годината. Слънцето изгрява в 5.49 ч. и залязва в 21.08 ч.Продължителността на деня е 15 часа и 19 минути. През лятото на територията на по-голямата част от България най-високите средни дневни температури са през юли, а по Черноморието и в планините – през август. У нас астрономическото лято започва с малко по-високи температури от средните за сезона –между 28 и 33 градуса. През днешния ден ще бъде слънчево и топло. В следобедните часове в Западна и Централна България се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевични бури. През уикенда пък ще бъде истинска жега с температури от над 30 градуса.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий