Секции

19 March 2024 07:49

Откриват полицейска приемна в Розино след ромските мелета(видео)

52 човека са задържани, 6 са ранени, от които 3 са в болница, извършени са 16 огледа, иззети са 3 ловни пушки и 2 газови пистолета, нанесени са значителни материални щети – сочи анализът след ромските мелета в събота и неделя в карловското село Розино – съобщи старши комисар Атанас Илков - директор на Областна дирекция на МВР – Пловдив. Полицията е действала своевременно и предотвратила разрастването на конфликта между ромските фамилии на Сребреви и Скендерови. Враждите между тях датират от 20 години и често се проявяват. Сбиването е започнало в събота и е прераснало в масов скандал в неделя. Хора от фамилията на Сребревите нахлуват в две къщи на Скендеровите. Стреляно е с оръжие, хвърчали са много камъни и са използвани колове. Покъщнината е на сол.

Районната прокуратура в Карлово е извършила необходимите процесуални действия. Наблюдават се 3 досъдебни производства – 2 по чл. 325, ал.1 за хулиганство, и 1 по чл. 339 за незаконно притежание на огнестрелно оръжие без разрешение. Предстои анализ на събраните доказателства и да се прецени какво обвинение да бъде повдигнато на задържаните.

Старши комисар Илков съобщи, че ще бъде открита полицейска приемна след възникналите конфликти в Розино. Общинският кмет д-р Емил Кабаиванов е поел ангажимент да бъдат осигурени необходимите средства. Така ще бъде осигурено постоянно полицейско присъствие.

В момента в Розино с 8 буса и 15 патрулки служителите на Полицията в Карлово и на специализираните сили под ръководството на Районната прокуратура продължават с претърсване за оръжие, проверка на лични документи и на действия, които биха застрашили живота и здравето на хората.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче