Секции

19 March 2024 08:59

Изложбата на учениците от ОУ „Райно Попович“ в Карлово ще бъде представена в Министерството на образованието и науката (видео)

Над 70 деца от пети, шести и седми клас на основно училище „Райно Попович“ в Карлово участват в селектирана изложба, подредена в Общинската художествена галерия.


Изложбата бе открита в навечерието на 1 юни – Деня на детето и ще продължи до края на месец юни.


Експозицията бе високо оценена от специалисти в изобразителното изкуство и училищното ръководство получи покана за представяне на рисунките на учениците в Регионалното управление на образованието в Пловдив и в сградата на Министерството на образованието и науката в началото на новата учебна година, съобщи за Карлово.тв – Дарина Стеева, директор на училището.


„Когато зрителят гледа рисунките на децата попада в райска територия на непоквареност, попада в света на чистотата. Стремя се, чрез рисуването, моите ученици да отворят врата към красотата. Искам да ги науча да не се страхуват да рисуват това, което е в тяхното съзнание“, споделя в интервю за Карлово.тв художникът Румен Читов, преподавател по изобразително изкуство.


Повече за изложбата на учениците в интервюто с Румен Читов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче