Секции

05 March 2021 05:33

Лавандуловата фея, Цвета Шаламанова, откри двудневния празник на ароматното синьо цвете в Карлово (видео)

Лавандуловата фея, 16-годишната ученичка от СУ „Васил Левски“ Цвета Шаламанова, откри лавандуловото шоу с участието на детските градини от Карлово и общината на площад „20 юли“ в града.

Двудневният празник на лавандулата, който се провежда за 5-та поредна година в града на Апостола, стартира с детска работилница на открито, в която участваха малките художници от курса по изобразително изкуство с ръководител Петра Керкенезова.

Празникът продължи на сцената на площад „20 юли“, където малчуганите от детските градини „Вяра, Надежда и Любов“ – Баня, „Ана Козинарова“ – Клисура и карловските „Слънце“, „Първи юни“, „Гина Кунчева“, „Светлина“, „Васил Левски“ и „Зорница“ изнесоха богата програма, посветена на лавандулата и розата.

След концерта, с шествие, участниците в детското лавандулово шоу се пренесоха в градината до читалището, където Лавандуловата фея и Царицата на розите им раздадоха подаръци, а децата се снимаха с тях за спомен от прекрасния детски празник.

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Не забравяй, че дори и да не помниш какво си правил предната вечер, винаги ще се намери приятел с камера, който да ти напомни за нещата, които не е трябвало да правиш.