Секции

19 March 2024 06:26

ПГ“Ген. Владимир Заимов“ получи юбилеен плакет на Народното събрание по случай 50 години от създаването си

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Борис Ячев връчи юбилеен плакет на Народното събрание на директора Катя Адърска по повод 50 години от създаването на ПГ“Ген. Владимир Заимов“. Удостояването с почетния знак стана на тържествен концерт с участието на национален фолклорен ансамбъл „Българе“ в НЧ“Васил Левски - 1861г.“ в Карлово на 21 юни.

Събитието бе уважено от кметове, общински съветници, директори на научни, образователни и спортни институции, ръководители на предприятия, преподаватели и възпитаници на Сопотската професионална гимназия, родители и културни дейци.



В приветственото си слово директорът Катя Адърска подчерта, че сложен и дълъг е пътят на ПГ“Ген. Владимир Заимов“. Това е образователна институция, изградила много достойни личности, обичащи България. Учителите тук даряват със знания и доброта учениците, а те неотклонно следват мечтите си. Тя благодари и на родителите, които всеотдайно ги подкрепят, защото бъдещето на страната ни зависи от състоянието на образованието. По думите на инж.Адърска, трудно е да се прави анализ на половинвековната история на училището, защото през нея са се случвали много промени. За това време са се дипломирали над 9000 ученици. Една от целите на ръководството е да се съхраняват традициите и с почит към първото знаме с надпис „Техникум“ в продължение на 50 години, което ще е ценна реликва в училищния музей, от вчера възпитаниците поеха в ръцете си флага „Професионална гимназия“, в каквато е преобразувано учебното заведение преди години.



За принос в развитието на ПГ“Ген.Владимир Заимов“ с плакети бяха удостоени внукът на бележития генерал Михаил Заимов , председателят на Общински съвет Сопот Мариана Кацарова, кметът на Община Сопот Деян Дойнов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, инж.Иван Гецов – изпълнителен директор на „ВМЗ“ ЕАД, Стоянка Аршинкова - изпълнителен директор на „СКФ Берингс България“ЕАД, проф. Станчо Петков, Златка Арнауткина, Огняна Николова и Ваня Баровска.



Карловският кмет връчи на директора на училището почетна грамота за проявено и доказано родолюбие и патриотизъм в професионалната и обществената дейност, а сопотският му колега - икона на Свети Иван Рилски.



/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче