Секции

20 April 2024 15:32

Три златни медала от Шестия национален фолклорен фестивал в Смолян за Организацията на хората с увреждания в Карлово

Мъжката вокална група към Клуба на пенсионерите в село Климент с художествен ръководител Илия Денков получи висока оценка от професионално жури и златен медал на Шестия национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности. Организатори са Фондация „ЦУРОН“ (Център за устойчиво развитие, образование и напредък на уязвимите групи) в Неделино и Регионалната организация на Съюза на инвалидите в Смолян.

Дуетът Катя Хаджийска и Мария Мирчева от Карловската организация на инвалидите в съпровод на Илия Денков също станаха златни медалисти от фестивала в Смолян. Илия Денков получи и втори златен медал за индивидуално изпълнение на гъдулка.

Фестивалът в Смолян се проведе под мотото „В планината на Орфей“ на новия център в Родопския град. Той имаше състезателен характер, участниците бяха оценявани от професионално жури. В надпреварата участваха повече от 40 организации на инвалидите от цялата страна, както и от Сърбия, Гърция и Македония.

Художественият форум даде възможност да се подкрепят талантливите хора с увреждания, които обмениха помежду си опит и увереност, че могат да са полезни в обществото и пълноценно да се изявяват.

/Снимка: информационен портал „Смолян днес“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче