Секции

26 April 2024 09:03

Изграждането на полицейска приемна в Розино разгорещи страстите в местния парламент. Откриват я до 2 месеца в ромската махала (видео)

Изграждането на полицейска приемна в село Розино след ромските мелета през изминалата седмица предизвика горещ дебат на днешното заседание на Общински съвет Карлово. Съветниците подкрепиха откриването й, но се поставяха редица въпроси относно финансирането й. Приемната ще бъде изградена до 2 месеца със общински средства в размер на 36 000 лева. Тя ще бъде в ромската махала на Розино. Полицията има ангажимент за осигуряване на дежурните екипи в нея и патрулиращия автомобил.

По време на дебата, заместник-кметът Данка Люртова подчерта, че Община Карлово няма да отстъпи нито крачка назад в искането за изграждане на полицейски участък в Розино. Затова са изпратени необходимите писма до съответните държавни институции, но все още няма яснота кога този въпрос ще бъде решен. Полицейската приемна е необходима, за да се допринесе за общественото спокойствие в тази част на общината в момента.

По време на заседанието на местния парламент, секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов съобщи, че по проект на Министерството на вътрешните работи ще бъде разкрита и полицейска приемна в Баня през настоящата година.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота