Секции

19 April 2024 04:53

Съдът остави в ареста 5-та задържани за ромския екшън в Розино (видео)

Карловският районен съд остави в ареста 5-та задържани за мелетата между двете ромски фамилии Среброви и Балтови/ известни в медиите като Скендерови/ в Розино в края на миналата седмица.

Асен Сребров на 48г., Иван Сребров на 24г., Ангел Сребров на 32 г. и 29-годишните Сандо Мачев и Юлиан Сребров бяха привлечени от Районната прокуратура в Карлово като обвиняеми за хулиганство, незаконно притежание на огнестрелно оръжие, за причиняване на телесни увреждания на повече от 5 лица и повреждане на чуждо имущество. Държавното обвинение поиска да им бъде наложена най-тежката мярка задържане под стража до даване ход на делото по случая.

В съда защитата на обвиняемите поиска по-лека мярка на неотклонение с аргумента, че те са действали при самозащита.

Съдия Анна Георгиева прие тезата на наблюдаващия прокурор Димитър Димитров, че петимата задържани са съпричастни към ромския екшън, разиграл се на 22 и 23 юни в Розино, както и че ако останат на свобода, обвиняемите могат да извършат други престъпления или да се укрият, затова взе решение да им наложи най-тежката мярка за неотлонение. То може бъде обжалвано пред Пловдивския окръжен съд на 4 юли.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче