Секции

03 May 2024 13:52

Общината ще прави собствена автогара в Карлово

Общината Карлово има намерение до 3-4 месеца да изгради собствена автогара. За целта вече има работен проект, по който ще се действа от понеделник, определен е и теренът, върху който ще се строи-съобщи зам.-кметът Данка Люртова по време на заседанието на местния парламент в четвъртък. Средствата за изграждането ще дойдат от общинския бюджет.

Ще се направят и необходимите постъпки за получаване на разрешително от ДАИ за въвеждане в експлоатация след построяването й.

До това свое намерение, местната управа стига след възникналите проблеми в общинската транспортна схема. Таксата, която превозвачите плащат на автогарите в Карлово и Баня, собственост на фирма Магистрали, са увеличени значително. Това рефлектира върху цените на билетите и превозвачите отказват да обслужват определени линии.

Очакванията от страна на местната управа и превозвачите е Министерството на транспорта да разработи нова методика за субсидиране на обществения автобусен превоз, която да е на основата на изминати километри, а не на броя на населението.

/Снимка 2: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче