Секции

28 March 2024 23:49

Карловският творец Мариан Кръстев подготвя за издаване сборник с есета, стихове, фейлетони, разкази и публикации (видео)

Карловецът Мариан Кръстев - преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ подготвя за издаване сборник с авторски есета, стихове, фейлетони, разкази и публикации, писани през последните 10 години. Той написа първа, за него, приказна пиеса за деца, която бе представена на сцената на НЧ „Васил Левски 1861 г.“ пред карловска публика с голям успех. Водил е детски театрални школи към СУ „Христо Проданов“, Центъра за работа с деца, НЧ „Васил Левски 1861 г.“. От две години е художествен ръководител на театрално студио към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Карлово.

За периода от 1995 до 2008 година Мариан Кръстев издава стихосбирките „Искай огън“, „Стъклописи“, „От любов за любов“, „Небесна орхидея“, „Докоснах звезда“ и „Жена или молитва“.



Поетът Мариан Кръстев е автор на текста за химна на Карлово, както и на Калофер, Сопот, Климент. Участва и печели конкурси за химн на Пловдив и Пещера. По повод на 50-годишнината на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с Румен Начев - музикант, инструменталист, корепетитор, създават химн на училището.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче