Секции

25 April 2024 22:53

Заместник-кметът Антон Минев: Фестивалът „Столетово пее и танцува“ се наложи като запазена марка за община Карлово (видео)

Националният фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува“ се наложи като запазена марка за община Карлово, каза при официалното откриване в Столетово на 29 юни заместник-кметът на Общината Антон Минев. В официалното откриване участваха народният представител Веска Ненчева, секретарят на Общината Стефан Стефанов, общинският съветник Светлозар Янков, кметове на населени места. Поздравителен адрес до столетовци и гостите на фестивала изпрати бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.



Фестивалът се провежда за 12-та поредна година с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Карлово, фирми спонсори и физически лица, благодарение на които „Столетово пее и танцува“ се утвърждава като празник на любовта към българското.



Кметът на Столетово, Мирослав Колев, от името на организаторите на тридневното фолклорно събитие - Кметство Столетово и народно читалище „Христо Ботев 1928 г.“ благодари на всички дарители поименно.



75-годишната Недка Стефанова, която получи грамота и медал, поздрави с любима народна песен бившия кмет на Столетово Славчо Тодоров и настоящия Мирослав Колев, които са създателите на фолклорния фестивал. Недка Стефанова е родена в Столетово. Там минава половината от живота й. Там ражда двете си деца. На фестивала в родното си село се яви със състава при читалището в с. Богдан, където живее от 30 години с втория си съпруг.



А талантливата 7-годишна Ванеса Назарова от Богдан с песента „Пиленце пее“ плени многобройната публика на фестивала, в който участват 32 колектива от община Карлово, Пловдивска област и страната.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче