Секции

23 April 2024 17:33

Футболните клубове на Домлян и Ведраре изиграха първа приятелска среща

Футболните клубове на Домлян и Ведраре изиграха първи приятелски мач на стадиона в село Ведраре на 30 юни.

Срещата беше изключително емоционална за многото фенове и на двата отбора, които подкрепиха футболистите.



Мачът завърши при резултат 2:2 в редовното време. След изпълнение на дузпи, крайният резултат стана 4:5 гола за футболен клуб Домлян.



Гол майстори за отбора на Домлян бяха Иван Балтов и Стоян Стоянов, а за Ведраре Рангел Павлов.



Отборът на Домлян е закрит преди 30 години и д-р Иво Ватев, който е главен учредител, с негови сподвижници го възстановяват, за да могат младите хора да спортуват и да се занимават с футбол, а не с други вредни навици. Новосформираният ФК Домлян е регистриран по всички законови нормативи от началото на април и тренира от един месец. Д-р Ватев, чийто корени по майчина линия са от Домлян, е президент на клуба на председател на сдружението. Към момента той е старши треньор и лекар на отбора.



„Отборът е почти окомплектован. Включени са момчета на средна възраст 23-24 години. Футболистите са от Карлово, Сопот, Домлян и едно момче от Горни Домлян. Предвидили сме още няколко контролни мача. Тренираме два пъти седмично. Каним и други желаещи в отбора“, съобщи за Карлово.тв д-р Иво Ватев. Той благодари на футболистите за доброто представяне на терена в първата приятелска среща.



„Това е първи мач и за футболния отбор на Ведраре, който днес се върна на терена след 3-годишно прекъсване“, каза кметът на селото Койчо Мутафчийски, който беше съдия на срещата.



/Снимки от футболната среща са поместени в Галерия./

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче