Секции

25 April 2024 13:52

Как да се предпазим от пожари по време на жътва

Във връзка с настъпилия пожароопасен сезон и предстоящите горещи летни месеци, Пожарната служба напомня, че с повишаване на дневните температури се създават предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари в житните масиви.

За недопускане възникването на пожари от Пожарната призоват стопаните на земеделски земи, физическите и юридически лица, имащи пряко и косвено отношение към жътвената кампания, за стриктно спазване правилата за пожарна безопасност в периода на пожароопасния сезон.

При дейности в житните масиви или в близост до тях, да не се допуска паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50 метра от тях, от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

Другото изискване е към физическите и юридическите лица, преминаващи покрай неожънати площи. Те са длъжни да спазват правилата и нормите за пожарна безопасност и с действията си да не предизвикват възникването на пожари.

През периода от восъчна зрялост до прибиране на реколтата не се разрешава извършването на ремонтни дейности по линейните обекти (електропроводи, газопроводи и др.), преминаващи през житни площи.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче