Секции

25 April 2024 23:19

Фабриката в Пловдив – професионално укривана, произвеждала по 2000 цигари в минута

Нелегалната фабрика край Пловдив, която разбиха в четвъртък, е произвеждала над 2000 цигари в минута, а печалбата, изкарвана от схемата, е била милиони левове. За контрабандната търговия прокуратурата ще повдигне обвинение на 12 души, сред които българи, украинци и молдовци. Разследващите определиха дейността като добре укривана, като участниците в нея прилагали методи, използвани от службите за сигурност.

Четирима българи, седем украинци и един молдовец са участниците в схемата за незаконно производство на цигари в Пловдивско, които ще се сдобият с обвинения. Още четирима наши сънародници се издирват. Дейността им започнала в началото на годината от цех в Ръжево Конаре, където тютюнът се нарязвал и изпращал във фабрика в село Труд. Фабрика, която службите определиха като най-мащабната, разбивана до момента у нас.

Цигарите били продавани на родния пазар. Укривани умело, с прийоми на професионалните служби.

Освен нелегалното производство на цигари, престъпната група водила и т.нар. „черно счетоводство“. Въпреки подозренията обаче, разследващите не стигнаха до пряка връзка с разбитата преди месеци фабрика за цигари в Карнобат.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче