Секции

23 April 2024 19:27

Ведраре отбелязва традиционния празник на селото

Ведраре чества годишния празник на селото. Сред официалните гости при откриването на двудневното традиционното тържество бяха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, секретарят на местната управа Стефан Стефанов, кметове и общински съветници.

Облечен в народна носия, ведрарският кмет Койчо Мутафчийски благодари на всички, съпричастни към подготовката и организацията на празника.“Вие сте грижовни стопани на своето родно място, за да върви то по пътя на благоденствието“- изтъкна той. „Бъдете ревностни пазители на ценните човешки добродетели. С вяра и надежда в сърцата, трудолюбие и любов ще запазим и надграждаме постигнатото“- подчерта Мутафчийски.

„Ведрарци сте хора, които имате право да имате самочуствие“- каза при откриването общинският кмет д-р Кабаиванов. По думите му е постигнато много за развитието на селото през последните години и съобщи, че предстои през лятото и есента да бъдат сменени водопроводите на 5 улици в селото с дължина около 2 км.

За доброто настроение на празника в събота се погрижиха певческа група „Ведрина“/с.Ведраре/, танцова формация „Жар“/с.Ведраре/, певческа група „Млади сърца“/с.Соколица/, фолклорен клуб“Тракийка“/гр.Баня/ и рок група „Децибел“. В неделя програмата продължава от 18:30 часа с организирани народни местни борби, а от 20 часа с концерт на оркестър „Канарите“ с ръководител „Атанас Стоев“.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче