Секции

20 April 2024 02:04

Карловецът Божидар Александров получи приза за „Доброволчество“ в конкурса „Студент на годината“ от омбудсмана Мая Манолова

Карловецът Божидар Александров, който тази учебна година завърши отлично специалността „Международни отношения“ в Софийския университет и му предстои държавен изпит, получи приза за „Доброволчество“ в конкурса „Студент на годината“. Отличието му бе връчено от омбудсмана Мая Манолова на официална церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. „Вълнението ми е още по-голямо, защото имам честта да връча наградата в най-благородната категория „Доброволческа дейност“. Особено ми е скъпо и ценно това отличие, защото всички номинирани в този раздел са една особена категория хора – освен отлични студенти, те преди всичко са и хора с добри сърца. А това, по моето мнение, е най-ценното качество, качество, което аз поставям пред скоба. „Пустиня е сърцето без идеал“ е казал Пенчо Славейков преди повече от 125 години. Аз бих добавила – няма по-смислен идеал от този – да помогнеш на човек в беда, да посветиш време, енергия, сили, за да правиш добро – защото усмихнеш ли дори и един човек, върнеш ли надеждата му, подадеш ли му ръка в труден момент, ти променяш целия му свят“, каза Мая Манолова при връчването на наградата за академичната 2018/2019 година на Божидар. Той 8 години се занимава с доброволчество и освен студент e и младежки работник, обучител и актьор.

По традиция конкурсът се провежда под патронажа на ректора на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков.

Кандидатурите бяха разглеждани от жури, съставено от известни професионалисти, специалисти и общественици.

Освен материални награди, победителите получават и множество възможности за стаж.

Конкурсът се организира от Студентския съвет и се провежда за четвърти пореден път. Тази година в него участват над 200 студенти. Отличени бяха най-добрите в 11 категории - „Правни науки“, „Стопански науки“, „Математика и информатика“, „Доброволчество“, „Докторант на годината“, „Чуждестранен студент на годината“, „Природни науки“, „Спорт“ и други.

/Снимка: СУ „Св. Климент Охридски“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче