Секции

04 March 2021 23:09

Кметът д-р Кабаиванов приветства участниците в международно радиолюбителско състезание, провело се край Карлово

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов поздрави участниците в Осмото международно късовълново състезание LZ HF FIELD DAY по време официална церемония по закриване на проявата и награждаване на победителите.

„Скъпи състезатели и гости от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Турция, САЩ, за община Карлово беше удоволствие да помогнем дори и с малко, да осъществите вашето състезание и да изявите своята спортна амбиция и способностите си в радиоспорта. Това, което видяхме по време на състезанието – желание за участие в надпреварата, работа и отдаденост са впечатляващи. Пожелавам успех на всички, а ако имате желание да организирате друго подобно състезание, Карлово ще ви посрещне отново с радост“, заяви кметът на община а д-р Емил Кабаиванов.

Осмото Международно късовълново състезание LZ HF FIELD DAY се проведе на 6 юли в Карлово. Надпреварата бе организирана от Българската федерация на радиолюбителите и сдруженията и „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара ИНтернешънъл“ – Пловдив. В нея участваха 45 състезатели от седем държави, сред които и най-добрите български радиолюбители. Те разположиха техниката и антeните си на терена на бившето летище край Марино поле и в продължение на четири часа всеки от участниците се стремеше да осъществи максимален брой радиовръзки.

„Общината ни съдействаше напълно и финансово, и логистично и до голяма степен успехът на това състезание се дължи и на тази подкрепа“, заяви на официалната церемония по закриването на състезанието и награждаване на победителите Николай Енчев от „Болкан Контест груп“.

Той благодари и на организаторите на състезанието - Българската федерация на радолюбителите и сдруженията „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара ИНтернешънъл“ – Пловдив, както и на спонсорите, които подкрепиха състезанието с материални награди и други жестове.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче