Секции

26 April 2024 04:15

След среща при премиера футболният елит се разбра за феърплей във футбола

Феърплея във българския футбол. Това бе основната тема на безпрецедентна среща между премиера Бойко Борисов и първите футболни хора в държавата – президентът на БФС Борислав Михайлов и собствениците на трите водещи клуба в най-висшия ешалон на родния футбол – ЦСКА, Левски и Лудогорец.

Премиерът Бойко Борисов събра на среща в Министерски съвет първите футболни хора в държавата – президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, Михайлов и собствениците на трите водещи клуба в най-висшия ешалон на родния футбол – на ЦСКА Гриша Ганчев, на Левски Васил Божков и на Лудогорец Кирил Домусчиев. На нея присъстваха още и главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов. Целта на тази безпрецендентната досега среща – да се набележат мерки за гарантиране на феърплея и безпроблемното протичане на новия сезон в „Първа лига“, който започва в петък.

„Спокойна и възпитана атмосфера“. Така окачестви диалога по време на срещата президентът на БФС.

Борислав Михайлов, президент на БФС:

„Говорихме за феърплея, да се дават пари за футбол, фокусът ни е върху това.“

Младен Маринов, министър на вътрешните работи:

„Фокусът ни е върху това да предотвратяване купуване на мачове, натиск на длъжностни лица, футболисти.“

Въпреки спокойната атмосфера, не са били подминати и основните конфликтни точки между водещите отбори, най-вече по оста ЦСКА-Лудогорец. Нека припомним, че преди дни „армейците“ поискаха мачовете с тяхно участие да не бъдат излъчвани по каналите, собственост на Кирил Домусчиев. Те сезираха БФС и за четворен конфликт на интереси от страна на боса на Лудогорец – собственик на клуб, собственик на телевизията, излъчваща първенството, собственик на правата за излъчване на шампионата и член на Изпълкома на БФС.

Борислав Михайлов, президент на БФС:

„Ганчев го спомена, не БФС е органът, който да решава има ли конфликт на интереси, ако трябва да бъде сезирана пак КЗК.“

Подобна среща между собствениците на водещите отбори от първия футболен ешалон е втората по рода си. Първата такава бе осъществена през далечната 2003-та година по инициатива на Васил Божков, тогава собственик на ЦСКА. Договореностите, които футболните босове постигнаха тогава в столичния хотел „Рила“ не издържаха обаче дори и 100 дена.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче