Секции

19 March 2024 13:50

И днес децата на Сопот рецитират с гордост Вазовите стихове

В празнично утро, посветено на 169 години от рождението на Иван Вазов, се включиха възпитаници от сопотските детски градини „Роза“, „Приказен свят“ и „Слънчево детство“, както и от Комплекса за социални услуги и Образователен център „Алфахен“. Организатор на събитието, което се проведе в Експозиционната зала на къща музей „Иван Вазов“, е местният Център за работа с деца.

В присъствието на много свои връстници, родители и гости на празника, децата изпълниха паметни стихотворения от творчеството на Патриарха на българската литература. Щастие е да си роден в града на Вазов, споделиха те и поставиха начало на тържествената проява с „Аз съм българче“. В родната къща на Вазов, в която всичко е история, с изпълнението на песни по стихове на великия си съгражданин, чистите детски гласове докоснаха публиката. С гордост и искрено вдъхновение те рецитираха „Майка ми“, „Българският език“, „Молитва“, „Отечество любезно, как хубаво си ти!“, оставили трайна следа в българската душа.

Всички участници получиха грамоти за празничната си изява от директора на Центъра за работа с деца Пенка Терзиева, а кметът на Община Сопот Деян Дойнов ги награди с подаръци и им пожела да бъдат все така горди потомци на Иван Вазов.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче