Секции

18 April 2024 19:14

НП „Централен Балкан“ подготвя приложение за смартфони в помощ на посетителите

Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ сключи договор с фирма за разработване на мобилно приложение с информация за туристически маршрути, посетителски обекти и прилежащи видове и местообитания в Национален парк „Централен Балкан“. Приложението се създава в рамките на проект „Възстановяване и опазване на природни местообитания и видове в Национален парк "Централен Балкан”.

При избор на туристически маршрут от посетителя ще може да бъде получена информация за цвета на маркировката, дължината и степента на трудност, както и приоритетните за опазване природни местообитания в Парка, през които преминава. Ще може да се определи местоположението на потребителя и разстоянието до най-близките хижи и обекти в Националния парк.

Същевременно ще бъде предоставена информация за природни забележителности, кътове за отдих, интересни представители на растителния и животински свят в района.

За използване на мобилното приложение няма да бъде необходима Интернет връзка и мобилно покритие. При нужда приложението ще генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Потребителите ще могат да се запознаят с обща информация за правилата за поведение в Парка, както и режимите и нормите, действащи на неговата територия. Предвижда се двуезична реализация.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче