Секции

20 April 2024 04:49

В Карлово започват от утре тържествата, посветени на празника на града и 182 години от рождението на Васил Левски

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ ще постави утре началото на мероприятията, които са посветен на празника на Карлово и 182 години от рождението на Васил Левски и ще се проведат под патронажа на президента Румен Радев. Музикалният форум ще се състои от 12 до 14 юли от 13 часа в Зрителната зала на НЧ“Васил Левски – 1861г.“.

Надпяването в програмата на Събора ще започне на 13 юли от 10 часа в парк „Христо Проданов“.

Карловци и гости на града ще могат да видят постановката „Великденско вино“ на местния театър „Елена Снежина“ на 16 юли от 19 часа в Зрителната зала на НЧ“Васил Левски – 1861г.“.

Наградата на Карлово ще бъде връчена на 17 юли. Церемонията ще се състои на площад „20-ти юли“ от 20 часа, а от 21 часа е спектакълът на ансамбъл „Българе“.

Кулминацията на тържествата е на 18 юли. Тържествената Света литургия ще започне в 9 часа в църквата „Свети Николай“. Поднасяне на венци и цветя на гроба на майката на Апостола на свободата Гина Кунчева е от 10 часа. Литийното шествие от 10:15 часа. То ще премине по ул.“Ал.Стамболийски“ и ул.“Ген.Гурко“ до Централния площад, където от 10:30 часа ще се състои тържественият ритуал по издигане знамената на Република България и Карлово и ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. След което ще бъдат посрещнати участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“.

От 11 часа в родната къща музей на Апостола на свободата ще бъдат връчени наградите на Фондация „Васил Левски“ и Комитет „Васил Левски“.

Концертът на художествените състави от структурите на СОСЗР е от 17 часа на площад „20-ти юли“.

25 години Национален поход „По стъпките на Васил Левски“ ще бъдат отбелязани от 19:30 часа в НМ“Васил Левски“, откъдето в 20:20 часа ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.

Тържественият митинг-заря е от 21 часа на площад „Васил Левски“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче