Секции

26 April 2024 05:33

Националният туристически поход „По стъпките на Васил Левски“ отбелязва 25-годишен юбилей

Осем лъча с походници от Карлово, Плевен, Видин, Никопол, София, Шумен, Левски ще преминат по различни маршрути, свързани с революционното дело на Апостола, и ще се срещнат на 18 юли в Карлово, за да се включат в честванията по повод 182 години от рождението на Васил Левски.

Тази година е юбилейна за Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“, който се провежда за 25-ти пореден път. В него ще се включат повече от 200 участници.

Карловските походници ще тръгнат на 13 юли /събота/ в 6:30 часа от паркинга пред Общината. Негов водач за поредна година е Васил Чардаклиев – потомък на Васил Левски. В похода ще участват 18 човека със 7 ученици от средните училища „Васил Левски“ и „Христо Проданов“, а целият лъч, заедно с плевенската група е от 30 туристи.

„Групата от Карлово ще пътува с автобус до Априлци, където заедно с участниците от Плевен ще тръгнем по следния туристически маршрут - хижа „Тъжа“, връх „Ботев“, заслон „Ботев“, хижите „Рай“ и „Равнец“ и на 18 юли ще бъдем в Карлово“, съобщи за Карлово.тв Васил Чардаклиев. Той допълни, че карловци се включват в тази инициатива на Васил Копчев – основател на похода, през 2005 година, когато за първи път има няколко лъча.

По традиция официалният старт на похода бе даден на 11 юли пред паметника на Васил Левски в Плевен. Началото на похода поставя през 1995 г. учителят по история тогава Васил Копчев от Плевен. Днес той е почетен председател на Общинския комитет „Васил Левски” в Плевен и един от ветераните, които и тази година ще изминат маршрута Плевен-Карлово такъв, какъвто е бил в самото начало.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче