Секции

19 April 2024 10:55

Над 120 деца вземат участие в 5-ия Национален конкурс „Песенна палитра“ в Карлово

Над 120 деца вземат участие в стартиралия днес в Карлово Пети национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“. Той се провежда в Зрителната зала на НЧ“Васил Левски 1861г.“ и ще продължи три дни. В него ще се представят млади таланти от 26 града и 40 музикални школи в страната. Изпълненията на децата ще бъдат оценявани от професионално жури под председателството на композитора Хайгашод Агасян и членове: композиторът Светослав Лобошки, вокалният педагог Георги Янков, поп и хип-хоп изпълнителят Вензи и Милена Пеева от Добрич, която миналата година спечели приза на „Песенна палитра“ за вокален педагог.

Петото издание на Националния конкурс се организира от Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“ и е част от мероприятията, посветени на Празника на града и 182-та годишнина от рождението на Васил Левски. Сред официалните лица при откриването му бе заместник-кметът Антон Минев. „Организаторите правят чудеса да го има този конкурс“ – сподели пред публиката композиторът Хайгашод Агасян, а директорът на „Песенна палитра“ Анита Илиева подчерта, че неговата отличителна черта е, че изпълнителите пеят само на български език и представи на сцената най-малката участничка в тазгодишното издание Радина Папазова от Пловдив, която е само на 3 години. Вокалните формации са разпределени в три възрастови групи, а индивидуалните участници - в 5, като най-големите са до 18 години.

7 са постъпилите песни в категорията „Нова българска песен“. Отличената ще получи парична награда от 500 лева, осигурена от председателя на Общински съвет Карлово Теодор Шойлеков.

Всички участници ще получат грамоти за музикалната си изява. При индивидуалните изпълнители във всяка възрастова категория ще бъдат присъдени Гран при с диплом и статуетка, първо, второ и трето място, както и специални награди. При вокалните формации ще бъде присъдена една награда Гран, както и първо, второ и трето място в различните възрастови групи. Награждаването и Гала концертът ще бъдат на 14 юли, неделя, от 14 часа.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче