Секции

19 April 2024 13:43

Президентът Румен Радев ще бъде на 18 юли в Карлово

Президентът Румен Радев ще бъде на 18 юли в Карлово по повод 182 години от рождението на Апостола на свободата и празника на града. Той ще участва в тържествения митинг-заря от 21 часа на площад „Васил Левски“ и ще произнесе слово.

Под патронажа на държавния глава протичат празничните събития, посветени на бележитата годишнина. Кулминацията им е на 18 юли, когато тържествената Света литургия ще започне от 9 часа в църквата „Свети Николай“. Поднасяне на венци и цветя на гроба на майката на Апостола на свободата Гина Кунчева е от 10 часа. Литийното шествие от 10:15 часа. То ще премине по ул.“Ал.Стамболийски“ и ул.“Ген.Гурко“ до Централния площад, където от 10:30 часа ще се състои официален ритуал по издигане знамената на Република България и Карлово и ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. След което ще бъдат посрещнати участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“.

От 11 часа в родната къща музей на Апостола на свободата ще бъдат връчени наградите на Фондация „Васил Левски“ и Комитет „Васил Левски“.

Концертът на художествените състави от структурите на СОСЗР е от 17 часа на площад „20-ти юли“.

25 години Национален поход „По стъпките на Васил Левски“ ще бъдат отбелязани от 19:30 часа в НМ“Васил Левски“, откъдето в 20:20 часа ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.

/Снимка: president.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче