Секции

29 March 2024 00:03

Борисов събра Съвета по сигурността заради хакерската атака срещу НАП

Премиерът Бойко Борисов е събрал Съвета по сигурност на Министерския съвет заради пробива в сървърите на Националната агенция за приходите. В заседанието участват ръководителите на специалните служби, финансовият министър Владислав Горанов и вътрешният министър Младен Маринов.

По-рано тази сутрин в телевизионно интервю Младен Маринов призна, че има теч на информация при хакерската атака на приходната агенция.

Той предположи, че вероятно атаката е отвън и призна, че това е първият такъв случай, при който успешно са били откраднати данни.

Националната агенция за приходите извършва проверка и се очаква да оповести резултатите от нея. Вчера в електронните пощи на медии беше изпратена връзка за изтегляне на файлове с данни. Според информацията в писмото, хакерите са атакували сървър на финансовото министерство, през който е източено съдържанието на над 110 бази данни. Посочва се, че са засегнати над 5 млн. български и чужди граждани.

В мейла се призовава и за освобождаването на основателя на “Уикилийкс” Джулиан Асанж. Маринов посочи, че мейлът идва от руски сайт и в него се иска оставката на финансовия министър.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче