Секции

24 April 2024 07:45

Борисов с първи коментар за хакерската атака

Премиерът Бойко Борисов с коментар за задържането на хакера. Министър-председателят заяви, че в България има много умни, млади хора и трябва да се намери начин, по който те да помагат на държавата. Борисов благодари и на службите за бързите им действия.

Бойко Борисов – министър – председател:

„Имаме едни истински вълшебници, много млади и много кадърни. Вчера като задържахме един от хората, такива тежки киберзащити, толкова мощни знания и умения, просто уникални мозъци имаме, че би било добре да работи за държавата. В същото време работи и за частна фирма в същата тази сфера, и много е важно да намерим начин за такива, Горанов, да имаме възможност да плащаме повече, за да може да ги ползват и службите и ние самите, за да не ни нанасят такива щети и след това да им се повдигат обвинения, а да ги привлечем да работят в полза на държавата. Просто вълшебници, невероятни способности! За радост все още имаме служители в тази сфера, на които заплатите са ниски, но са стари служители и заради честта на пагона го правят. Така че на МВР и на ГДБОБ специално едни похвали. Но това, което ми докладваха сутринта – просто уникален."

Премиерът добави, че правителството отпуска допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на МОН за БАН. Средства са отпуснати след разговор с председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов. Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче