Секции

25 August 2019 00:59

В църквата „Успение на Света Богородица“, в която Левски е служил, бе отправена молитва Бог да пази България

В църквата „Успение на Света Богородица“, в която Левски е служил като йеродякон Игнатий, бе отправена молитва Бог да пази България. Отец Методи Минчев и отец Христо Минчев извършиха служението.

Инициативата е на чета „РодАна“ в съпричастност с ансамбъл „Българе“ и Съюзът на транспортните синдикати в България. Обединени за трета поредна година около заветите на Апостола, в навечерието на 182 години от неговото рождение и на празника на закрилницата на Карлово Света Марина, те изразиха надежда за добруването на страната. Към тях с искреността и вярата като духовни потомци на Васил Левски се присъединиха и жители на община Карлово, сред които бе и председателят на местния парламент Теодор Шойлеков.

Да съхраним и развиваме българското и да творим добро с обич – отправиха послание от чета „РодАна“ и изразиха почитта си към този храм, в който Левски е служил и пазил вярата, както и към всички, които са следвали като свещеници неговия пример в нея.

По традиция бе раздадена питка за здраве и благоденствие на всеки.Днес Ви питаме:

Бихте ли почивали на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай